Порошенко розширює бізнес, який обіцяв продати

Читать на русском

У ході своєї передвиборної кампанії новообраний Глава держави Петро Порошенко обіцяв продати весь свій бізнес, як тільки стане Президентом. Однак, як повідомляють ЗМІ, компанія, що належить Порошенку, придбала Київський завод експериментальних конструкцій.

Нагадаємо, свою заяву про продаж бізнесу Порошенко зробив 13 квітня 2014 року. Зокрема, він заявив, що продасть свої підприємства і не буде мати до них жодного стосунку. Винятком став тільки "5 канал", який він продавати не збирається.

Варто зазначити, що раніше, 2 квітня, Петро Порошенко вже робив подібну заяву – в разі обрання його Президентом він обіцяв продати концерн Roshen.

Водночас сьогодні стало відомо, що компанія Порошенка отримала дозвіл Антимонопольного комітету на придбання акцій ВАТ «Київський завод експериментальних конструкцій». Про це пише «Економічна правда».

Згідно з цією інформацією, інвестфонд «Прайм Ессетс Кепітал», що належить Петру Порошенку, отримав дозвіл на придбання вищевказаних акцій заводу.

Як відомо, в березні 2005 року, обійнявши пост голови РНБО, Петро Порошенко передав усі свої бізнес-активи до ПАТ «Закритий недиверсифікований корпоративний інвестиційний фонд Петра Порошенка», пізніше перейменований на «Прайм Ессетс Кепітал».

Рейтинг відповідальності Порошенка в системі «Слово і Діло» становить 20%. Він виконав 13 із 66 обіцянок, зафіксованих проектом. Ще 6 обіцянок політика, в тому числі обіцянку не скорочувати працівників компанії Roshen через обмеження з боку Росії , були провалені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: