Порошенко в союзі з татарами поверне Крим

Читать на русском

Новообраний президент Петро Порошенко впевнений у тому, що незабаром українці разом із татарами будуватимуть демократичну Україну в Криму.

Про це Петро Порошенко заявив під час свого візиту до Польщі 3 червня на врочистій церемонії з нагоди вручення нагороди Солідарності лідеру кримських татар Мустафі Джемілєву, пише «Слово і Діло».

«Я абсолютно переконаний, що Крим вже незабаром знову буде вільним. Я переконаний, що кримські татари разом з українцями будуватимуть в Україні свободу і демократію», – оголосив Петро Порошенко, якого цитує Польське радіо.

Він також підкреслив, що, незважаючи на російську окупацію, лідер кримських татар бореться за свободу і демократію так само, як і Петро Порошенко, який заявляє, що на президентських виборах перемогла демократія.

Варто зазначити, що Мустафа Джемілєв – перший лауреат нагороди Солідарності, яку Джемілєву вручили президент Польщі Броніслав Коморовський та лідер польської «Солідарності» Лех Валенса в Королівському замку у Варшаві.

Нагадаємо, 18 березня Порошенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект про визнання кримських татар корінним народом Криму.

Крім того, в разі обрання його президентом Порошенко пообіцяв захистити кримських татар і українців у Криму.

Рейтинг відповідальності Порошенка в системі «Слово і Діло» становить 20%. Він виконав 13 із 66 обіцянок, зафіксованих проектом. Ще 6 обіцянок політика, в тому числі обіцянка не скорочувати працівників компанії Roshen через обмеження з боку Росії, були провалені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: