Порошенко просить визнати Меджліс

Читать на русском

Позафракційний депутат Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді законопроект про визнання кримських татар корінним народом Криму.

У тексті законопроекту йдеться про те, що Україна гарантує права і свободи кримських татар як корінного народу АР Крим і визнає Меджліс кримськотатарського народу, виконавчий орган Курултаю (парламенту) як їх повноважний орган.

Самі кримські татари обурені тим, що хтось інший за них вирішив визначити їхнє місце проживання.

Про це сказав у ефірі телеканалу ICTV голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Коментуючи указ президента Росії «Про визнання Республіки Крим», згідно з яким Крим визнається незалежною державою, Чубаров зазначив, що «кримськотатарський народ у тому фарсі, який хтось назвав референдумом, не брав участі. Ми сьогодні підрахували: зі 185 тисяч кримських татар-виборців тільки близько однієї тисячі з тих чи інших мотивацій брали участь у тому фарсі», - констатував голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Як повідомлялося раніше, парламент Криму уповноважив не кримських татар, а Володимира Константинова і "прем'єра" Сергія Аксьонова підписати договір про прийняття Криму й міста Севастополя до складу Російської Федерації.

У системі "Слово і Діло" налічується 24 обіцянки Порошенка, ознайомитися з якими можна тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: