У Денісової біженцям пропонують їхати на Закарпаття або центральну Україну

Читать на русском

У Міністерстві соціальної політики запевняють, що готові надати житло усім жителям південного сходу країни, які змушені покинути свої домівки через загрозу життю.

Однак у відомстві констатують, що у різних регіонах України можливості прихистити біженців неоднакові, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

Найбільш бажаними для переселенців залишаються міста Київ та Львів, однак у міністерстві кажуть, що можливості цих міст обмежені: «Маємо зазначити, що у містах Київ та Львів, до яких переселенці з’їжджаються найбільш масово, є певні складнощі з кількістю місць для розміщення і наразі уряд працює над вирішенням питання збільшення їх кількості».

Натомість людям пропонують їхати на Черкащину, Вінниччину, Запоріжжя та Закарпаття, де, за словами чиновників, є достатня кількість місць для проживання. Крім того, у відомстві просять жителів Донбасу та кримчан заздалегідь з’ясовувати інформацію щодо умов проживання в тих регіонах, куди вони збираються переселятись.

Ситуація із соціальним забезпеченням внутрішніх мігрантів в Україні постала гостро після анексії Криму. Станом на 8 травня півострів покинули близько 8 тисяч жителів. Тоді «Слово і Діло» вже писало про те, що українські посадовці не справляються із зобов’язаннями про соціальний захист цих людей. Очевидно, що з розвитком збройного конфлікту на сході України ця ситуація погіршиться.

Людмила Денісова, що уже вдруге очолює Міністерство соціальної політики, виконала 14 обіцянок із 54, зафіксованих системою «Слово і Діло». Детальний огляд перших 3 місяців діяльності Денісової в уряді Арсенія Яценюка читайте на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: