9 обіцянок Турчинова, що не зупинили російську агресію

Читать на русском

Виконувач обов'язків Президента та голова Верховної Ради України Олександр Турчинов з початку російсько-українського конфлікту дав і не зміг виконати майже десяток обіцянок, що мали зупинити агресію та зазіхання на територіальну цілісність України.

Перша обіцянка зберегти територію держави з вуст Турчинова пролунала 28 лютого, одразу після обрання його головою парламенту, пише «Слово і Діло».

17 березня, тобто на момент, коли сумнозвісний кримський «рефередум» уже відбувся, Турчинов заявив, що півострів не вийде зі складу України. Втім, попри юридичне невизнання, де-факто від'єднання Автономної республіки все-таки відбулося: 20 березня 2014 року Російська Федерація прийняла Крим та Севастополь до свого складу.

Крім того, Турчинов обіцяв захистити життя та здоров'я українських військових у Криму та мирних жителів на сході України, однак уникнути жертв не вдалося.

2 обіцянки в. о. Президента стосувалися мирного святкування 1 травня та Дня Перемоги. На жаль, травневі свята цього року також не обійшлися без жертв та постраждалих.

Зрештою, Турчинов пообіцяв, що всі, хто винний у тероризмі у східних регіонах України, понесуть відповідальність перед законом. Однак, як відомо, більшість ватажків донецьких, луганських, харківських та одеських сепаратистів і досі на волі. Більше того, частина людей, які були затримані за цим звинуваченням, змогли уникнути відповідальності й утекти. Так, зокрема, сталося з колишнім в. о. начальника одеської міліції Дмитром Фучеджи та «народним губернатором» Луганщини Валерієм Болотовим.

Загалом, у пасиві Олександра Турчинова 17 невиконаних обіцянок. Ще 26 зобов'язань в. о. Президента виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: