Сепаратисти в бою відбили свого «губернатора» Болотова у прикордонників

Читать на русском

Близько 200 озброєних сепаратистів відбили у прикордонників «народного губернатора» Луганської області Валерія Болотова, коли того намагалися затримати.

Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, передає «Слово і Діло».

«Нападники пішли на штурм пункту пропуску, застосовуючи при цьому все наявне озброєння та гранати. Під час бою нападники змогли відбити громадянина Болотова», - сказано в повідомленні.

В ДПСУ уточнюють, що інцидент стався сьогодні, 17 травня, близько 7:00 на пункті пропуску «Довжанський» в Луганській області.

Болотов прибув на пункт пропуску з Росії, а оскільки прикордонники мали доручення СБУ щодо його затримання, то його взяли під охорону. Втім, пізніше на пункт пропуску прибули озброєні сепаратисти.

Як писало «Слово і Діло», 14 травня стало відомо, що самопроголошений губернатор Луганської області Валерій Болотов залишив територію України і при цьому прикордонники його не зупинили, оскільки не мали відповідних доручень.

14 травня Луганська обласна рада заявила про готовність саморозпуску в разі відмови Верховної Ради узаконити федеративний устрій України і державний статус російської мови.

Кандидат в президенти Петро Порошенко пообіцяв, що замінить всю владу у Донецькій та Луганській областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: