"Донецьку республіку" чекає економічна блокада – Тарута

Читать на русском

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута заявив про цілковиту безперспективність незалежності самопроголошеної Донецької народної республіки.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Донецької ОДА.

«Економічні та коопераційні зв’язки основних підприємств регіону, що формують місцеві та обласні бюджети, лежать далеко за межами області. У випадку ж утворення окремої держави, на чому сьогодні наполягають представники «Донецької народної республіки», реалізувати продукцію, вироблену на Донеччині, буде неможливо через цілий ряд економічних санкцій, котрі неминуче торкнуться непризнаної держави», - заявив Тарута.

Губернатор області вважає, що єдиний можливий шлях розвитку для Донбасу – у складі України.

У неділю, 11 травня, у Донецькій та Луганській областях відбулися організовані місцевими сепаратистами референдуми, за результатами яких уже навіть було оголошено про утворення нових псведонезалежних Донецької та Луганської народних республік. Українська влада результатів плебісциту не визнала, а в. о. Президента України заявив, що у голосуванні взяли участь не більше третини населення регіонів.

Нагадаємо, за ініціативою місцевих громад, 15 червня на Донеччині має відбутися законний референдум, однак питання відділення від України на ньому підніматися не буде.

«Слово і Діло» зафіксувало 22 обіцянки Сергія Тарути, одну з яких він уже виконав. Яку саме – дивіться на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: