Напередодні виборів децентралізацію не обіцяє тільки ледачий

Читать на русском

«Слово і Діло» уважно вивчило передвиборчі програми учасників президентських перегонів – 2014. Чи не кожен із них на посаді президента збирається децентралізувати державну владу в Україні.

Цікаво, що цю саму обіцянку наразі виконує чинна влада. Прем’єр Арсеній Яценюк неодноразово обіцяв дати більше повноважень місцевим органам влади. Про плани змінити систему державного управління говорив і віце-прем’єр, міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман.

У той самий час серед 23 кандидатів на президентське крісло знайшлося чимало людей, що задекларували це питання як один із пріоритетів своєї діяльності на посаді глави держави.

При цьому в той чи інший спосіб розширити права органів місцевого самоврядування пропонують Петро Порошенко, Юлія Тимошенко, Сергій Тігіпко, Михайло Добкін, Ренат Кузьмін, Василь ЦушкоПетро Симоненко і Володимир Саранов.

Цікаво, що Наталя Королевська,яка вже знялася з президентських перегонів, теж включила розширення повноважень місцевих громад до своєї програми.

Не проти поділитися владою з регіонами Дмитро Ярош, Микола Маломуж та Василь Куйбіда, однак вони вважають, що в умовах зовнішньої агресії та спалахів сепаратизму на сході України такий крок був би злочином.

Таким чином, експерти «Слова і Діла» зареєстрували, що зобов’язання розширити повноваження місцевої влади взяли на себе 12 із 23 політиків, які претендують на посаду глави держави. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: