Яценюк і Турчинов пообіцяли російську мову і децентралізацію влади

Читать на русском

Український уряд готовий до проведення конституційної реформи, в результаті якої будуть ліквідовані обласні та районні держадміністрації. Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк сказав у спільній заяві з в. о. президента України, Головою Верховної Ради Олександром Турчиновим.

«Український уряд готовий до проведення всеосяжної конституційної реформи, яка закріпить повноваження регіонів, відповідно до якої будуть ліквідовані обласні та районні державні адміністрації», - сказав Яценюк в телезверненні, пише «Слово і Діло».

Прем'єр також сказав про «закріплення спеціального статусу для російської мови і захист цієї мови». «Такий спеціальний статус буде гарантований для будь-якої іншої мови на території відповідної територіальної громади», - підкреслив Яценюк.

«Ще раз від імені уряду хочу запевнити кожного, що цей уряд української держави. Це уряд і Донецька, і Львова, і Тернополя, і Луганська, і Сімферополя», - сказав він.

Як повідомлялося, у Верховній Раді розробляється проект нової Конституції, в якій планується передбачити серйозну децентралізацію влади. Раніше, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що хоче побачити нову редакцію Конституції до позачергових президентських виборів.

Нагадаємо, 18 березня прем'єр пообіцяв, що в Україні буде проведена децентралізація влади. На місця буде переданий широкий обсяг повноважень і грошових ресурсів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: