Міліціонери-саботажники спустили Турчинова з небес на землю

Читать на русском

Виконувач обов’язків Президента та голова Верховної Ради України неспроможний виконати свою обіцянку повністю очистити силові структури у східних областях України від саботажників та непрофесіоналів через брак кадрів.

Про це він заявив у інтерв’ю «ТСН тиждень», пише «Слово і Діло».

Обіцянку звільнити всіх працівників правоохоронних органів, які «неспроможні виконувати свої професійні обов’язки», Турчинов дав ще 30 квітня. Тоді за результатами подій на сході України в. о. Президента заявив, що частина силовиків співпрацювала з терористами.

Однак ця обіцянка Турчинова розбилася об сувору реальність. «Відбуваються ротації та заміни, але не так швидко, як цього хотілося б. Справа в тому, що не так багато бажаючих працювати в дуже небезпечних умовах. Не можна примушувати силою бути, наприклад, керівником районного відділу міліції чи обласного управління… Коли ми говоримо про заміну в силових структурах на сході України, то в нас дефіцит кадрів», - зазначив Турчинов.

Глава держави підкреслив, що люди відмовляються йти працювати в міліцію через загрозу життю.

Свого часу на нестачу дієздатних кадрів жалівся і міністр внутрішніх справ Аваков. Він також неодноразово обіцяв провести кадрові чистки серед своїх підопічних.

Олександр Турчинов наразі виконав 26 зі 112 обіцянок, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». Серед 17 невиконаних обіцянок політика ледь не половина стосуються стабілізації ситуації на південному сході України та збереження територіальної цілісності держави. До прикладу, в. о. Президента так і не зміг зупинити поширення сепаратизму за межі східних регіонів. Також йому поки не вдалося посадити терористів на лаву підсудних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: