Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Керівник центрального штабу партії "Народний фронт"

Турчинов обіцяє звільнити силовиків в Луганській та Донецькій областях, "які не здатні виконувати свої професійні обов'язки"

Олександр Турчинов, в.о. Президента України, 30 квітня 2014 року пообіцяв звільнити всіх силовиків в Луганській та Донецькій областях, "які не здатні виконувати свої професійні обов'язки". Турчинов звинуватив правоохоронців у співпраці з терористами.
Виконано
Сказано 30 квітня 2014 р.

Джерело

  • http://www.slovoidilo.ua/news/2315/2014-04-30/turchinov-trebuet-uvolit-rukovoditelej-mvd-na-vostoke-ukrainy.html
  • http://interfax.com.ua/news/general/217356.html
  • 09.02.2015

Результат

7 серпня 2014 року начальник департаменту кадрового забезпечення МВС України Віктор Сливінський повідомив, що в Луганській та Донецькій областях з органів внутрішніх справ звільнено близько 1700 міліціонерів. Переатестації підлягає близько 80% особового складу міліції Донецької та Луганської областей, а це близько 20 тис. співробітників. В. Сливінський додав, що закінчена перевірка в райвідділах Слов'янська, Краматорська, Артемівки та Дружківки.

Згідно листа міністерства внутрішніх справ України від 9 лютого 2015 року,за результатами службових розслідувань, встановлено факти порушення окремими працівниками ГУМВС України у Луганській та Донецькій областях Присяги та дисципліни. Наказами МВС України винних працівників звільнено з органів внутрішніх справ.