Слідом за Болотських і Болотовим Луганська облрада може стати болотом

Читать на русском

Луганська обласна рада заявляє про готовність саморозпуску в разі відмови Верховної Ради узаконити федеративний устрій України і державний статус російської мови.

«Якщо парламент не задовольнить ці вимоги, які депутати нашої облради вважають тими кроками, які здатні зняти гостроту конфлікту, облрада обговорює можливість вимагати від Верховної Ради взяти на себе всю повноту відповідальності за ситуацію в регіоні і розпустити облраду», - про це йдеться в заяві облради на офіційному сайті, пише «Слово і Діло».

Повідомляється, що вже розпочаті консультації депутатів, які мають намір вимагати від Верховної Ради негайного внесення змін до Конституції про федеративний устрій України і про державний статус російської мови.

За словами депутатів, у них немає можливості впливати на процеси, а київська влада «демонстративно ігнорує вимоги облради Луганської області».

9 травня голова Верховної Ради, і.о. Президента Олександр Турчинов  і прем'єр -міністр Арсеній Яценюк  запросили до участі  в переговорах всі політичні сили і активістів, які мають законні політичні цілі і не використовували насильства по відношенню до своїх політичних супротивників.

Нагадаємо, 10 травня в. о. Президента, голова Верховної Ради Олександр Турчинов звільнив  Михайла Болотських з посади голови Луганської обласної державної адміністрації. Тимчасово виконуючою обов'язки голови Луганської обладміністрації буде перший заступник голови Луганської ОДА Ірина Верігіна.

14 травня самопроголошений «народний губернатор» Луганської області Валерій Болотов залишив територію України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: