Через Ахметова під Тарутою захиталося крісло

Читать на русском

В. о. голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський заявив, що на Донеччину чекають «кадрові висновки» у зв’язку з вимогою компанії «Метінвест» припинити антитерористичну операцію в регіоні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Адміністрацію Президента.

«Ми здивовані заявою «Метінвесту», – а ми розуміємо, що це заява Ахметова, що виступав за єдину Україну і за рекомендацією якого був призначений голова Донецької ОДА. Ми будемо робити в тому числі й кадрові висновки з цих заяв», – повідомив Пашинський.

Нагадаємо, вчора підконтрольна бізнесмену Рінату Ахметову компанія «Метінвест» звернулася до Києва з вимогою припинити «криваві методи зачистки» Маріуполя та інших районів Донбасу. Ця заява пролунала у відповідь на криваві сутички, що відбулися в місті 9 травня.

В президентській адміністрації, у свою чергу, не вірять у те, що згортання АТО сприятиме стабілізації ситуації в регіоні. Відтак, операція триватиме задля недопущення поширення сепаратизму на інші регіони України, підкреслив Пашинський.

Нині на Донеччині триває АТО. Незважаючи на це, паралельно в області проходить так званий «референдум» про самовизначення Донецької республіки. Його організатори повідомляють, що станом на 13:00 виборчі дільниці буцімто відвідало 35% виборців. Напередодні представник самопроголошеної ДНР Роман Лягін заявив, що їм вдалося домовитися з місцевою владою, аби та не перешкоджала волевиявленню.

Раніше губернатор Донеччини Сергій Тарута заявляв, що референдум в області відбудеться, але не 11 травня, а 15 червня, й винесені на нього запитання не стосуватимуться територіальної цілісності України. Про неприпустимість відокремлення Донбасу від України заявляв і Рінат Ахметов.

Сергій Тарута очолює Донецьку ОДА з 2 березня 2014 року. За цей час він дав 21 обіцянку, одну з яких устиг провалити. Так, після перших кривавих сутичок у Донецьку 14 березня він пообіцяв, що більше не допустить кровопролиття в регіоні. Решта обіцянок політика – у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: