Донецькі сепаратисти розкрили всі секрети свого «референдуму»

Читать на русском

Голова Центрвиборчкому самопроголошеної «Донецької Народної Республіки» Роман Лягін розповів про підготовку до референдуму щодо статусу регіону, призначеного на 11 травня, який офіційний Київ вважає нелегітимним.

«У нас є повне порозуміння з владою (місцевою - Ред.), яка не перешкоджає референдуму. Ділянки будуть у школах. Це стосується всіх міст Донецької області», – сказав Лягін, пише «Слово і Діло» з посиланням на ВВС Україна.

Він повідомив, що сепаратисти сформували вже 53 територіальні комісії для проведення «референдуму». Лягін стверджує, що о 8 ранку в неділю на Донбасі відкриються 1527 дільниць, а зачиняться вони о 22.00. Безпеку дільниць, за його словами, будуть забезпечувати «ентузіасти». Він також розповів, що організатори будуть використовувати списки виборців 2012 року.

Також, за словами Лягіна, сепаратисти будуть вважати «референдум» таким, що відбувся за будь-якої явки. При цьому «міжнародних спостерігачів на ньому не буде – ніхто не захотів приїхати».

Разом з тим, ДНРівець розповів, що сепаратисти контролюють виборчкоми на Донбасі, а тому президентських виборів 25 травня тут не буде. «Ми контролюємо 22 тервиборчкоми до президентських виборів, тому виборів на Донбасі не буде», – заявив Лягін. Він також додав, що проросійських активістів підтримує місцева міліція.

Нагадаємо, 29 квітня голова Донецької ОДА Сергій Тарута заявив, що референдум буде, але не 11 травня, як того хоче самопроголошена «Донецька Народна Республіка», а 15 червня. У свою чергу президент Росії Володимир Путін 7 травня закликав сепаратистів на сході України не проводити 11 травня «референдуму» про федералізацію країни.

Як повідомлялося раніше, бізнесмен Рінат Ахметов пообіцяв використати увесь свій вплив і всі сили, «щоб Донбас і Україна були разом».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: