Порошенко хоче залишити аграріїв без міністерства

Читать на русском

Позафракційний депутат та кандидат у президенти України Петро Порошенко пропонує ліквідувати Міністерство аграрної політики та продовольства.

Про це він сказав під час дебатів в ефірі «Першого національного», пише «Слово і Діло».

«Якщо ми на сьогоднішній день приберемо Міністерство аграрної політики, яке грабувало село, забираючи левову долю коштів на підтримку державного бюджету, і віддамо це селянину, якщо селянин буде мати справедливу ціну за продукцію та свою працю, я впевнений, що ми зможемо сьогодні і захистити, і розвинути українське село», – підкреслив Порошенко.

На думку кандидата, українське сільське господарство може самостійно заробляти та розподіляти ресурси: «Не потрібно розповідати селянину з міністерства, коли йому сіяти, коли збирати урожай, яку техніку купляти та що саме сіяти. Селянин розбереться без них».

Все, що потрібно з боку держави – змінити систему оподаткування таким чином, щоб частина податкових пільг, які зараз не платять виробники, пішла на розвиток інфраструктури села, вважає Порошенко.

Раніше Петро Порошенко повідомив, що після 25 травня у складі Кабінету міністрів змін не відбудеться – принаймні до парламентських виборів.

Нинішній очільник аграрного відомства Ігор Швайка також зробив низку заяв останніми місяцями. Зокрема, він пообіцяв скасувати обов’язковий техогляд сільськогосподарської техніки та зменшити кількість дозвільних документів на ринку харчових продуктів.

«Слово і Діло» зареєструвало 80 обіцянок Петра Порошенка, 57 із них він дав у якості кандидата на посаду президента України. Серед останніх – усі в процесі виконання. Ще 9 обіцянок Порошенку виконати все ж таки не вдалося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: