Швайка обіцяє "молочні ріки" сільгоспвиробникам

Читать на русском

Мінагропрод готує масштабні заходи з дерегуляції підприємницької діяльності на ринку харчових продуктів. Зараз уже підготовано низку документів, які стосуються виробників молочної продукції.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка, передає "Слово і Діло".

За словами посадовця, анонсовані заходи полягають передусім у скороченні кількості документів дозвільного характеру. "Крок за кроком ми будемо зводити до мінімуму кількість дозвільних документів у різних сегментах аграрної галузі з тим, щоб бізнес міг вільно дихати і водночас дотримуватися зрозумілих правил гри", – повідомив міністр. Таким чином, реформи дозвільної системи сприятимуть спрощенню системи державного контролю на молочному ринку та стимулюватимуть вільну конкуренцію, а також гармонізують законодавство України з міжнародним законодавством, передовсім із законодавством Євросоюзу.

Наразі Міністерство підготувало проекти спільних наказів, якими, з-поміж іншого, спрощується проведення атестації виробників молока, молочної сировини й молочних продуктів і ведення реєстру атестованих виробників молочної продукції. При цьому безпечність і якість молочної продукції забезпечуватиметься шляхом дотримання норм санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного законодавства.

Слід зауважити, що у вересні 2011 року тодішній очільник Мінагорпроду Микола Присяжнюк обіцяв розробити програми розвитку молочного скотарства в усіх регіонах України. Однак обіцянку було виконано лише частково.

Нагадаємо, Ігор Швайка 27 лютого 2014 року був призначений міністром аграрної політики та продовольства України. В системі "Слово і Діло" зафіксовано 15 обіцянок політика, з якими можна ознайомитись тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: