Турчинов «чує Донбас» і готовий сідати за стіл переговорів

Читать на русском

В. о. Президента України, голова Верховної Ради України Олександр Турчинов заявив, що влада готова сідати за стіл переговорів з представниками регіонів, зокрема, Донбасу.

«Ми чуємо Донбас, і зараз готові сідати за стіл переговорів», – цитує Турчинова прес-служба Глави держави, повідомляє «Слово і Діло».

Він нагадав, що разом із прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком було оголошено про проведення круглих столів по всій країні, зокрема, найближчим часом у Києві. В повідомленні сказано, що до участі у круглих столах були запрошені представники органів місцевого самоврядування, вчені Донбасу, представники культури, а також ті, хто представляє політичні рухи та громадські організації.

«Ми запрошуємо за круглий стіл, але не терористів, завданням яких є знищення країни, завданням, яке поставили перед ними їхні господарі», – підкреслив спікер парламенту. «Ми готові сідати й говорити, незалежно від того, що відбувається і які гасла проголошуються», – додав він.

Разом з тим, окреслюючи ситуацію на Донбасі, Турчинов зазначив, що федералізація для східних регіонів України – «це самознищення». «Це крок у безодню для цих регіонів. Це ейфорія, яка може призвести до дуже складних наслідків, і дуже багато людей ці наслідки вже відчувають», – сказав він.

«Ті, хто виступають за самостійність, не розуміють, що це повна руйнація економіки, соціальних програм, узагалі життя для більшості населення цих регіонів», – заявив голова ВР.

На думку Турчинова, те, що зараз відбувається на Донбасі, пояснити просто бажанням федералізації не можна. «Не можна вирішувати будь-які подібні питання зі зброєю в руках», – вважає він. Водночас спікер висловив готовність до відвертої розмови з тими, хто хоче шукати вихід із кризи, «але не з тими, хто вбиває, хто катує, хто ґвалтує».

Нагадаємо, напередодні в. о. Президента Олександр Турчинов і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запросили до участі в переговорах всі політичні сили й активістів, «у кого немає крові на руках».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: