Одарченко «відхрестився» від будівництва дамби для перекриття води Криму

Читать на русском

Голова Херсонської ОДА Юрій Одарченко спростував інформацію про те, що в Херсонській області розпочато спорудження дамби з метою повного перекриття доступу води до Криму по Північно-Кримському каналу.

«Російські ЗМІ спотворюють значення цієї споруди. На Північно-Кримському каналі зараз дійсно зводиться пункт обліку подачі води. Але це спорудження виглядає зовсім інакше, ніж «мішки з піском», – цитує Одарченка прес-служба ХОДА, пише «Слово і Діло»

За його словами, мета спорудження цього пункту полягає зовсім не в тому, щоб перекрити подачу води на територію Криму, а в тому, щоб виміряти, скільки води самопроголошена влада Криму забирає несанкціоновано.

Одарченко також пояснив, що сьогодні частина Північно-Кримського каналу, яка розташована на території півострова, захоплена невідомими людьми, які представляються козаками або представниками нової влади. За його словами, основна проблема полягає в тому, що ці люди просто не здатні кваліфіковано використовувати споруди каналу.

«Потрібно чітко розуміти, що Північно-Кримський канал – це не просто русло, по якому тече вода: це дуже складна споруда, і для її експлуатації необхідна висока кваліфікація», – заявив губернатор Херсонщини. При цьому він додав, що «в іншому випадку це загрожує техногенними катастрофами».

Разом з тим Одарченко уточнив, що причиною відсутності водопостачання Криму є «безвідповідальні дії самопроголошеної кримської влади». «Досі немає жодних юридичних відносин між Україною та окупованим Кримом, у тому числі й домовленостей на поставку води на півострів», – ідеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6 березня губернатор Херсонської області, через територію якої і здійснюється подача води в Криму, заявив, що, незважаючи на ситуацію в країні, водопостачання півострова припинятися не буде.

Як повідомлялося раніше, інформагенство «УНІАН» опублікувало фото, на якому видно, що шлюзи каналу, який з'єднував Дніпро з системою водопостачання Криму, порожні.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 35 обіцянок Одарченка. Зокрема, 11 березня він заявив, що не залишить Крим без електроенергії. Скільки обіцянок Одарченко не зміг виконати, дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: