Україна перекрила воду Криму, всупереч обіцянкам Гройсмана і Одарченка

Читать на русском

Україна перекрила шлюзи Північно-кримського каналу, що постачав 85% прісної води до Криму.

Докази цього сьогодні опублікувало інформагентство «УНІАН», пише «Слово і Діло».

Опубліковані агенцією фото свідчать про те, що шлюзи каналу, який з’єднував Дніпро з системою водопостачання Криму, порожні. Таким чином, обіцянки, які дали віце-прем’єр Володимир Гройсман та губернатор Херсонської області Володимир Одарченко, не виконані.

Нагадаємо, 6 березня губернатор Херсонської області, через територію якої і здійснюється подача води до Криму, заявив, що, незважаючи на ситуацію в країні, водопостачання півострова припинятись не буде.

28 березня про неприпустимість відімкнення прісної води кримчанам заявив і віце-прем’єр-міністр, міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман.

У Держагентстві водних ресурсів ситуацію наразі не коментують. Однак раніше там заявляли про те, що нова влада Криму не укладала з Україною угоди про водопостачання. Відтак відбір води з Північно-кримського каналу вже кілька місяців відбувався несанкціоновано. Згідно з оперативною інформацією агентства, на одній із споруд каналу досі відбувається незаконний відбір води.

Зазначимо, що постачання води з материка цим каналом забезпечує близько 85% потреб півострова як у питній воді, так і для меліорації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: