Пашинський забезпечив міліціонерам відстрочку від військової служби

Читать на русском

Верховна Рада України звільнила працівників правоохоронних органів від необхідності проходження строкової служби в армії.

За відповідний законопроект проголосувало 234 парламентарі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Автор законопроекту – народний депутат від «Батьківщини» та виконувач обов’язків голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський підкреслив, що не бачить сенсу у призові на строкову службу правоохоронців, оскільки вони й так проходять достатню підготовку під час служби в МВС.

Сьогодні парламент ухвалив цілий блок силових рішень. «Слово і Діло» вже повідомляло про те, що військові, мобілізовані до лав української армії, отримають кредитні канікули. Крім того, Верховна Рада прирівняла учасників антитерористичної операції на сході України до учасників бойових дій.

Раніше Кабінет міністрів ухвалив рішення підняти заробітні плати строковиків до рівня військових, що служать за контрактом.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано 16 обіцянок Сергія Пашинського. Виконав він поки лише одну. Решта 15 обіцянок чиновника зараз у процесі виконання. Так, днями Пашинський пообіцяв, що міліціонери, які співпрацюють із сепаратистами в Донецьку, будуть звільнені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: