Порошенко розповів, у чому біда українських силовиків

Читать на русском

Народний депутат та кандидат у президенти України Петро Порошенко вважає, що квотний принцип призначень на керівні посади в силових відомствах шкодить національній безпеці.

Про це з посиланням на «Українські новини» пише «Слово і Діло».

«СБУ не інформує. МВС не захищає. Прокуратура і суди не притягують до відповідальності. МНС не усуває пожежі… Виникають питання щодо професійності відомств. Однією з причин є квотний принцип формування керівництва силових органів», – зазначив Порошенко. Саме неефективність дій МВС та Міноборони політик вважає причиною дестабілізації ситуації на південному сході країни.

На думку депутата, така практика має відійти в минуле вже після майбутніх президентських виборів. Щодо рішення про зміну керівництва МВС у південно-східних регіонах України, то воно, на думку Порошенка, має бути ухвалене негайно.

4 травня, після подій в Одесі таку саму думку висловив і екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Нагадаємо, сьогодні, 6 травня, у Верховні Раді України має відбутися ініційоване Віталієм Кличком та Олександром Турчиновим закрите засідання за участі силовиків.

5 травня «Слово і Діло» також писало про те, що губернатор Одещини Володимир Немировський звертався до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням звільнити керівника одеської міліції Петра Луцюка. Натомість сьогодні стало відомо про те, що Олександр Турчинов усунув від виконання обов’язків самого Немировського.

Петро Порошенко дав 75 обіцянок, 12 з яких уже виконав. Ще 8 обіцянок, зареєстрованих «Словом і Ділом», політику виконати не вдалось. Які саме, дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: