Авакова просили змінити керівника одеської міліції ще в березні (ДОКУМЕНТ)

Читать на русском

Губернатор Одеської області Володимир Немировський ініціював звільнення начальника обласного управління МВС Петра Луцюка ще в березні.

Про це свідчить його звернення на ім’я міністра внутрішніх справ Арсена Авакова від 10 березня, фотокопія якого викладена на офіційному сайті Одеської ОДА.

У своєму зверненні Немировський звернув увагу на те, що Луцюк «не володіє особистими і професійними якостями, достатніми для взяття під контроль і забезпечення швидкого перелому небезпечної політичної та соціальної ситуації, що склалася в Одеській області».

Як аргумент для звільнення Луцюка Немировський також наводив відсутність у того досвіду роботи у слідчих органах, кримінальному блоці міліції чи інших підрозділах, які проводять оперативно-розшукову діяльність.

Як повідомляло «Слово і Діло», в Одесі оголошено триденну жалобу за загиблими в результаті пожежі та вуличних сутичок. Нагадаємо, 2 травня в місті загинули як мінімум 46 людей.

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що бездіяльність міліції під час трагічних подій 2 травня в Одесі стала результатом неправильної кадрової політики в МВС, зокрема, «партійних квот» у міністерстві.

Варто зазначити, що громадська рада при Одеській ОДА після вказаних подій вимагає звільнення самого Немировського.

Системою «Слово і Діло» зафіксовано обіцянку Немировського не допустити в Одесі повторення «донецького сценарію». Також він обіцяв перекрити канали фінансування сепаратистської акції на Куликовому полі. Загалом проектом зафіксовано 9 його обіцянок, із яких одна була виконана: як і заявляв Немировський, було створено «гарячу лінію» для залучення добровольців для охорони громадської безпеки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: