Луценко назвав причини злочинної бездіяльності одеської міліції

Читать на русском

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що бездіяльність міліції під час трагічних подій 2 травня в Одесі стала результатом неправильної кадрової політики в МВС, зокрема, «партійних квот» в міністерстві.  

Про це політик написав на своїй сторінці у «Фейсбук», передає «Слово і Діло»

«Події в Одесі – це, перш за все, результат партійних квот. Я відразу казав, що призначати екс-даішника Закарпаття Луцюка начальником Одеського УМВС - абсолютна дурня. З цим всі, в тому числі й Аваков, погоджувалися. Але депутат «Батьківщини» Дубовой вирішив, що Одеса - його квота за вірність», - підкреслив Луценко.

Крім того, зі слів колишнього головного міліціонера, начальником одеського міського управління МВС була в свій час призначена «людина місцевого кримінального авторитета», а більшість начальників міських райвідділів міліції перебували під час зіткнень в Одесі у відпустках.

Луценко також розкритикував призначення в.о. начальника ГУ МВС в Одеській області Дмитра Фучеджі, який керував міліцією під час подій 2 травня.

«Під його керівництвом міліція фактично стала на захист терористів, які камінням, а потім і автоматами убивали проукраїнських демонстрантів… Десятки смертей людей - на совісті одеського міліцейського начальства», - резюмував він.

Поточний рейтинг відповідальності Юрія Луценка в системі «Слово і Діло» становить 35%. Проектом зафіксовані 20 його обіцянок, з яких він виконав 7.  

Нагадаємо, в Одесі оголошено триденну жалобу за загиблими в результаті пожежі та вуличних сутичок - 2 травня в місті загинули як мінімум 46 людей.

За інформацією СБУ, до організації вуличних зіткнень, які призвели до загибелі людей 2 травня в Одесі, причетні колишній перший віце-прем’єр-міністр Сергій Арбузов та екс-голова Міністерства доходів та зборів Олександр Клименко.

Громадська рада при Одеській ОДА після вказаних подій вимагає звільнення губернатора Володимира Немировського.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: