В РФ побачили, як виконується обіцянка Яценюка по Женевським домовленостям

Читать на русском

Тимчасовий повірений у справах РФ в Україні Андрій Воробйов, а також голова моніторингової місії ОБСЄ Ертугрул Апакан, посол США Джефрі Пайєт та європейські дипломати підтвердили, що Україна виконує Женевські домовленості в частині звільненних адмінбудівель протестувальниками, як і було обіцяно раніше прем’єром Арсенієм Яценюком.

Дипломати, зокрема, оглянули приміщення КМДА в супроводі в.о. міністра закордонних справ Андрія Дещиці та голови міськадміністрації Володимира Бондаренка, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЗС.

«Завдяки голові КМДА ми змогли переконатися, яким чином Україна виконує положення Женевського документа», - зазначив Дещиця.

Після огляду приміщення присутні дипломати констатували, що будівля не окупована протестувальниками, а в ній проходять ремонтні роботи.

«Україна налаштована продовжувати відповідально виконувати положення Женевського документа та закликає інші сторони, передусім РФ, докласти зусиль для деескалації напруги у південно-східних областях України», - заявляють в прес-службі українського МЗС.

Нагадаємо, 17 квітня голова уряду Арсеній Яценюк на екстреному засіданні Кабінету Міністрів запевнив, що Україна виконає всі домовленості, підписані на переговорах в Женеві.

18 квітня Дещиця констатував, що незважаючи на принципові розбіжності у баченні ситуації на сході України, представникам України, Росії, ЄС та США вдалося домовитися про деескалацію конфлікту.

21 квітня Дещиця і його російський колега Сергій Лавров звинуватили один одного в невиконанні Женевських домовленостей.

22 квітня в. о. Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що Російська Федерація не збирається виконувати домовленості, досягнуті в Женеві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: