Дещиця і Лавров обмінялися критичними стрілами

Читать на русском

Міністр закордонних справ Андрій Дещиця висловив здивування з приводу того, що посольство РФ в Україні не інформує його російського колегу Сергія Лаврова про дії української влади щодо виконання Женевських угод.

Про це Дещиця сказав на брифінгу, передає «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Ми здивовані тим, що міністр Лавров не знає, що робиться в Україні стосовно Женевських угод. Ми щодня зустрічаємось у форматі чотирьох сторін із залученням керівництва місії ОБСЄ, де розробляємо заходи з деескалації ситуації у східному регіоні України», - зазначив міністр.

Своєю чергою сьогодні, 21 квітня, на прес-конференції в Москві Лавров заявив, що українська влада не виконує Женевських домовленостей.

«Женевські угоди не лише не виконуються, але й робляться кроки, перш за все тими, хто захопив владу в Києві, які грубо порушують досягнуті в Женеві домовленості», - вважає він.

Нагадаємо, 18 квітня Дещиця повідомив, що незважаючи на принципові розбіжності в баченні ситуації на сході України, представникам України, Росії, ЄС та США вдалося домовитися про деескалацію конфлікту.

В той самий час він додав, що на зустрічі в Женеві не йшлося про звільнення держбудівель у Києві.

16 квітня Дещиця запевнив, що надасть світу докази присутності Росії на сході України на чотиристоронній зустрічі в Женеві, але ця обіцянка міністром виконана не була.

Проектом «Слово і Діло» наразі зафіксовано 7 обіцянок Дещиці. Зокрема, як запевнив він, до кінця цього року між Україною та ЄС має бути введений безвізовий режим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: