«Свобода» обурюється, що Коваль роздав 20 млн грн на премії воєнним чинам

Читать на русском

Нардеп від ВО «Свобода» Михайло Блавацький повідомив, що Міністерство оборони виділило 20 млн грн на премії чиновникам генерального штабу та командирам військових частин.

Про це депутату стало відомо з доповіді начальника департаменту фінансів Міністерства оборони, адресованої міністру оборони Михайлу Ковалю.

«Дії керівництва Міноборони є попросту аморальними. У час, коли пересічні громадяни збирають по 5 гривень, аби підтримати українське військо, витрачати мільйони на преміювання кабінетних чиновників – це цинізм», - цитує депутата прес-служба «Свободи».  

Зі слів Блавацького, 9,6 млн грн з вказаної суми було виділено чиновникам генерального штабу Міноборони, а решту – на виплати командирам військових частин.

Нагадаємо, напередодні в. о. міністра оборони Михайло Коваль запевнив, що всі перераховані населенням гроші на рахунки Міністерства оборони будуть витрачені виключно на захист українських солдат.

Раніше Коваль закликав благодійників контролювати використання за призначенням переданої ними матеріальної допомоги для Збройних Сил України.

Тимчасово в. о. голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський стверджує, що зараз Україна має найбільш боєздатну армію за всі роки незалежності.

В той же час поточне оснащення української армії військовим обмундируванням оцінюється на сьогоднішній день на рівні 30-40%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: