Коваль непокоїться, щоб перераховану армії допомогу не розікрали

Читать на русском

В. о. міністра оборони Михайло Коваль закликає благодійників контролювати використання за призначенням переданої ними матеріальної допомоги для Збройних Сил України, повідомляє «Слово і Діло».  

Про це сказано у зверненні Коваля, оприлюдненому прес-службою Міноборони.  

Зокрема, для забезпечення контролю за використанням благодійних коштів та різноманітних цінностей, переданих безпосередньо у військові частини, Коваль просить благодійників вимагати від посадових осіб цих частин документ, який засвідчує передачу грошей чи цінностей (касовий ордер, банківську виписку, акт прийому).

Крім того, керівник міністерства просить надсилати інформацію про надану допомогу на електронні адреси управлінь внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міноборони.

«Зазначені заходи дозволять контролювати законне використання отриманих ресурсів, забезпечити прозорість при використанні та дозволять інформувати суспільство про отриману допомогу», – резюмував Коваль.

Нагадаємо, т. в. о. голови Адміністрації Президента Сергій Пашинський стверджує, що зараз Україна має найбільш боєздатну армію за всі роки незалежності.

Міністр фінансів Олександр Шлапак обіцяв, що Мінфін випустить внутрішні цільові облігації, кошти від яких підуть на підвищення боєздатності української армії, а міністр Кабміну Остап Семерак заявляв, що уряд економитиме кошти на своє утримання і передаватиме їх на потреби ЗСУ.

Проектом «Слово і Діло» наразі зафіксовано 2 обіцянки Михайла Коваля, з якими можна ознайомитися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: