У Коваля повідомили, чого не вистачає українській армії

Читать на русском

Поточне оснащення української армії військовим обмундируванням оцінюється на сьогоднішній день на рівні 30-40%.

Про це на брифінгу повідомив заступник начальника управління організації поставок речового майна Міністерства оборони України Аркадій Стужук, пише «Слово і Діло» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За його словами, найбільшу проблему становить армійська амуніція - бронежилети і шоломи. «Ця ситуація (російська військова агресія - ред.) застала нас зненацька», - сказав він.

Представник Міноборони розповів, що з метою вирішення питання щодо забезпечення армії належним військовим обмундируванням, керівництво військового відомства звернулося за допомогою до міжнародних організацій. «Франція вже поставила нам з гуманітарної допомоги бронежилети», - сказав він.

Стужук також повідомив, що керівництвом відомства прийнято рішення про розробку нової експериментальної форми для ЗС України, яка буде відповідати сучасним світовим тенденціям. За його словами, до вирішення цього завдання вже підключилась українська промисловість.

Разом з тим, Стужук розповів, що з 100 млн. грн, що надійшли на рахунки військового відомства в рамках благодійної допомоги населення України збройним силам, на закупівлю амуніції першої необхідності, включаючи бронежилети та спальні мішки для військовослужбовців, вже виділено 51,8 млн грн.

Як повідомлялося, прес-служба МОУ раніше розмістила заяву міністра оборони Михайла Коваля, в якому він закликав благодійників контролювати використання за призначенням переданої ними матеріальної допомоги для Збройних Сил України.

Нагадаємо, в. о. глави АП Сергій Пашинський стверджує, що зараз Україна має найбільш боєздатну армію за всі роки незалежності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: