Коваль пообіцяв витратити зібрані гроші на захист українських солдат

Читать на русском

В. о. міністра оборони України Михайло Коваль запевнив, що всі перераховані населенням гроші на рахунки Міністерства оборони будуть витрачені виключно на захист українських солдат.

«Всі кошти, які військове відомство отримало як благодійну допомогу від населення, будуть витрачені прозоро і ефективно для фізичного захисту українських солдат», – цитує Коваля прес-служба Мініоборони, пише «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, на сьогоднішній день на рахунках оборонного відомства від благодійних внесків знаходиться вже 111,8 мільйона гривень, «які український народ пожертвував на своє військо». «Ми їх поки не витрачаємо, але в нас уже всі процедури проведені. У першу чергу ці гроші підуть на закупівлю кевларових шоломів, сучасних бронежилетів і на спальні мішки», – зазначив Коваль.

За його словами, військове відомство має намір закупити на зібрані гроші 22,7 тис бронежилетів вітчизняного виробництва, але ця кількість може істотно зрости за рахунок оптимальної цінової політики.

У Міноборони також повідомили, що повний звіт про витрати коштів, що надійшли на потреби Збройних Сил України, найближчим часом буде опубліковано на офіційному веб-порталі Міністерства оборони України. «Тому всі витрати цих коштів до останньої копійки можна буде відстежити практично в режимі «онлайн», – заявили у відомстві.

Як повідомлялося раніше, в. о. міністра оборони Михайло Коваль звернувся до благодійників з проханням проконтролювати використання за призначенням переданої ними матеріальної допомоги для Збройних Сил України. Також прес-служба МОУ заявила про недостатнє оснащення української армії військовим обмундируванням. Зокрема, у відомстві повідомили, що найбільшу проблему становить армійська амуніція – бронежилети і шоломи.

Проектом «Слово і Діло» зафіксовано всього 3 обіцянки Михайла Коваля. Зокрема, в. о. міністра обіцяв, що українські війська повернуться з Криму зі зброєю, а весь флот буде виведений із півострова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: