Горлівського депутата вбили російські розвідники - вважають у Наливайченка

Читать на русском

У Службі безпеки України назвали прізвища ймовірних убивць депутата Горлівської міської ради Володимира Рибака.

У спецслужбі вважають, що до злочину причетні підполковник Генерального розвідувального управління Росії Ігор Безлер та полковник Ігор Стрєлков. Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

У СБУ також розповіли про подробиці розслідування. Так, за інформацією правоохоронців, 17 квітня саме Безлер наказав самопроголошеному керівнику міліції Горлівки нейтралізувати Рибака за активну участь у проукраїнському мітингу. Пізніше він же «надав вказівку члену своєї групи, військовослужбовцю РФ викрасти В. Рибака, посадити в автомобіль та вивезти в обумовлене місце, де застосувати щодо нього заходи фізичного впливу», - повідомляють у СБУ.

Відомо, що наказ доставити депутата до штабу сепаратистів у Слов’янську та вивезти його тіло дав Ігор Стрєлков, також відомий як «Стрілок».

Нагадаємо, 22 квітня стало відомо про вбивство горлівського депутата від «Батьківщини» Володимира Рибака.

Диверсанти, що підозрюються у злочині, вже не вперше фігурують у розслідуваннях СБУ. Так, 15 квітня прес-служба відомства оприлюднила запис переговорів офіцерів російської армії з сепаратистами Донецької області. Одним із них виявився полковник ГРУ Ігор Стрєлков. Його також називають помічником із силових питань самопроголошеного прем’єр-міністра Криму Аксьонова. Разом із Безлером він брав участь у захопленні військових частин та адмінбудівель у Криму, опісля обидва перемістилися на схід України.

Нагадаємо, раніше в Міноборони заявляли, що в штурмах військових частин у Криму та в східних регіонах України брали участь ті ж самі люди.

«Слово і Діло» зареєструвало 37 обіцянок Валентина Наливайченка, з них 11 уже виконані. Втім, остання виконана обіцянка голови СБУ датується 6 лютого, тобто ще до початку подій у східних регіонах країни. Більше про виконані обіцянки чиновника читайте на нашому сайті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: