Турчинов масово працевлаштовує кримських суддів на материковій Україні

Читать на русском

Голова Верховної Ради, в.о Президента Олександр Турчинов перевів 20 суддів кримських судів в інші суди на материковій території України, повідомляє «Слово і Діло».

Відповідне рішення закріплене в указі Президента України №430 від 23 квітня, опублікованому на офіційному сайті Глави держави.

Зокрема, наприклад, суддю Красноперекопського міськрайонного суду працевлаштували на посаді судді Луцького міськрайонного суду Волинської області, а суддя Ялтинського міського суду АРК отримав роботу у Васильківському міськрайонному суді Київської області. Судді місцевих, апеляційних та господарських судів Криму переведені в суди Львівської, Хмельницької, Одеської, Дніпропетровської, Полтавської, Київської областей, Миколаєва, Києва.

Нагадаємо, нещодавно в.о. генерального прокурора Олег Махніцький повідомив про відкриття кримінальних проваджень проти суддів Конституційного Суду, які у 2010 році повернули Віктору Януковичу президентські повноваження часів Леоніда Кучми.

8 квітня Верховна Рада ухвалила закон «Про відновлення довіри до судової системи України», який визначає правові та організаційні засади проведення спеціальної перевірки суддів судів загальної юрисдикції.

Голова Люстраційного комітету при Кабміні Єгор Соболєв 9 квітня пообіцяв підібрати людей з бездоганною репутацією в комісію для перевірки суддів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: