Соболєв виступив за позачергові місцеві вибори у східних регіонах України

Читать на русском

Народний депутат України Сергій Соболєв вважає, що позачергові місцеві вибори на Донеччині, Луганщині та Харківщині можуть стабілізувати ситуацію із масовими протестами у цих регіонах.

Про це із посиланням на «Українські новини» пише «Слово і Діло».

Виконуючий обов’язки лідера фракції «Батьківщина» в парламенті вважає, що нинішня ситуація на сході країни – результат корумпованості місцевої влади. «І відповідь буде адекватною – це позачергові місцеві вибори, котрі повинні зробити тотальне перезавантаження влади в регіонах України», - заявив політик.

Втім, коли можуть відбутися такі вибори, нардеп не уточнив.

Нагадаємо, 15 квітня губернатор Донецької області Сергій Тарута заявив, що не виключає проведення місцевого референдуму в регіоні. А раніше міністр регіонального розвитку Володимир Гройсман повідомив про те, що у Кабміні готують план децентралізації влади, і голів державних адміністрацій невдовзі обиратимуть місцеві ради.

Система «Слово і Діло» зафіксувала 16 обіцянок Сергія Соболєва. Чверть із них депутат не виконав, ще 3 зобов’язань дотримався. Так, його політична сила долучилася до вимоги виведення українських військових із Криму зі зброєю та введення спеціального режиму реєстрації для громадян Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: