Тарута не проти місцевого референдуму на Донеччині

Читать на русском

Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута доручив керівництву районів та міст Донеччини підготувати пропозиції щодо можливого проведення референдуму серед жителів Донбасу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

Зв словами Тарути, сьогодні в області створені спеціальні робочі групи, які узагальнять побажання щодо проведення волевиявлення на місцях. «До майбутньої сесії Донецької обласної ради ми вийдемо з цілим пакетом пропозицій стосовно проведення місцевого референдуму», - запевнив губернатор.

Очільник Донеччини підкреслив, що згоду на втілення цієї ініціативи під час робочої поїздки на Донеччину дав і прем’єр Арсеній Яценюк – за умови, якщо пропозиції не виходитимуть за межі правового поля. Особливо активно лобіювали ідею референдуму представники Партії регіонів, зазначив Тарута.

Раніше в. о. президента України Олександр Турчинов висловив думку, що референдум про федералізацію України можливий, але тільки на Всеукраїнському рівні.

Між тим, для урегулювання ситуації в Донецькій області сьогодні було створено єдиний координаційний штаб, що буде займатися збором інформації та оперативним реагуванням на неї. Про те, що на Донеччині триває масштабна антитерористична операція, повідомив сьогодні Олександр Турчинов.

Нагадаємо, 14 березня Сергій Тарута пообіцяв, що більше не допустить кривавих заворушень у своєму регіоні. Як бачимо, цю обіцянку йому виконати поки не вдається. Загалом, «Слово і Діло» зареєструвало 16 обіцянок губернатора Донеччини, більшість – у процесі виконання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: