Добкін вважає люстрацію середньовічною інквізицією

Читать на русском

Кандидат у президенти від Партії регіонів Михайло Добкін вважає, що пропонована нинішньою владою люстрація не є цивілізованою.

Про це він сказав в ефірі одного з харківських телеканалів, передає «Слово і Дело» з посиланням на прес-службу ПР.

«Люстрація - це середньовічні методи інквізиції: якщо люди працювали з тими, хто не подобається нинішній владі, їх пускають під ніж», - обурився Добкін.

Він додав, що люстрації піддаються тільки ті чиновники, які перебувають в опозиції до нинішньої влади.

На думку Добкіна, щоб уникнути подвійних стандартів люстрації повинні піддатися і кандидат в Президенти Петро Порошенко, а також деякі високопоставлені чиновники у виконавчій владі.

«Чому кандидат в Президенти Петро Порошенко не потрапляє під люстрацію, адже він працював в уряді Віктора Януковича міністром економіки? Я можу назвати ще десяток керівників у Кабінеті Міністрів, які також працювали з попередньою владою. Це політика подвійних стандартів», - вважає політик.

Як повідомляло «Слово і Діло», за станом на 31 березня проектом зафіксовано 83 обіцянки, що стосуються люстрації влади, але втілено їх поки не було.

За словами експерта Валерія Андрієвського, якщо люстрацію проводити неправильно, вибірково і непрофесійно, то вона може розвинутися в масові репресії.

Системою «Слово і Діло» станом на 17 квітня зафіксовано 178 обіцянок Михайла Добкіна. Скільки з них було виконано, можна дізнатися на нашому сайті. Зокрема, Добкін пообіцяв покинути президентську гонку, якщо влада «застосує силу армії і відкриє вогонь по мирних жителях» південного сходу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: