Кубів позбавить ліцензій банки-спекулянти

Читать на русском

В разі виявлення банків-порушників, які спекулюють на коливаннях курсу валют, і в разі отримання доказів їхньої провини, банки можуть бути позбавлені ліцензії.

Про це заявив голова Національного банку України Степан Кубів, передає кореспондент «Слово і Діло».

Нацбанк ініціював проведення перевірок у банках-спекулянтах, які спровокували різке зростання курсу національної валюти в останні дні. «Було прийнято рішення вчора про те, щоб до 14 банків-спекулянтів застосувати заходи, і вони відключені від системи участі на ринку. Вчора і сьогодні працює перевірка з виявлення конкретних порушників у банках».

Як заявив Кубів, курс гривні має знаходитися в межах інфляції. «Реально гривня має коштувати на рівні інфляції. Прогнози зараз підтверджуються, реальна ціна і девальвація є не дуже ринкові. Але ми повинні розуміти і те, що плаваючий курс - це міжнародна практика», - зазначив він.

Степан Кубів з 24 лютого – голова Національного банку України. У системі «Слово і Діло» зареєстровано 16 обіцянок Степана Кубіва.

Серед його обіцянок заява про те, що НБУ не витратить на підтримку курсу гривні ані доллара, а також, що Україна оплатить всі свої газові борги перед Росією. Дві обіцянки, про завершення обговорення Меморандуму співпраці з МВФ та звільнення Ігора Соркіна, очільнику НБУ вже вдалося виконати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: