У Кубіва почали карати банки за дестабілізацію гривні

Читать на русском

Національний банк України тимчасово відключив від міжбанківського валютного ринку 14 банків.

Таке рішення НБУ пояснює тим, ніби банки своїми діями на міжбанківському валютному ринку негативно впливають на обмінний курс гривні. Окрім того, на думку регулятора, ці банки негативно впливають на очікування стосовно майбутнього курсу національної валюти.

Саме тому це спонукало Нацбанк тимчасово відключити 14 банків, які на його думку дестабілізують курс гривні, від Системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку. І хоча у Кубіва поки не називають, які саме банки підпали під санкції НБУ, все ж сподіваються, що таке рішення позитивно вплине на очікуваний обмінний курсу гривні й сприятиме більш зваженим діям на міжбанку.

Читайте також: Українська влада бореться за стабільність гривні лише на словах

Нагадаємо, 10 квітня міжбанківський курс пробив психологічну відмітку в 13 гривень і на середину дня становив 13,01 грн/$. Тоді ж Степан Кубів заявив, що уряд стабілізує курс гривні, як тільки отримає перший транш МВФ. За словами прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, рішення стосовно кредиту МВФ буде ухвалено протягом найближчих двох тижнів. Вранці 16 квітня торги на міжбанку стартували з курсу 11,7/12,05 грн/$.

Степан Кубів з 24 лютого – голова Національного банку України. У системі «Слово і Діло» зареєстровано 16 обіцянок Степана Кубіва. Серед його обіцянок заява про те, що НБУ не витратить на підтримку курсу гривні ані доллара, а також, що Україна оплатить всі свої газові борги перед Росією. Дві обіцянки, про завершення обговорення Меморандуму співпраці з МВФ та звільнення Ігора Соркіна, очільнику НБУ вже вдалося виконати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: