Москаль хоче прогнати лотереї з російським капіталом

Читать на русском

Народний депутат Геннадій Москаль звернувся до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки та  МВС України зі зверненням про заборону операторів державних лотерей, які працюють за російськими ліцензіями і в яких є російський капітал.

Про це повідомляється на офіційному сайті Москаля, передає «Слово і Діло».

«За наявною в мене інформацією лотерея «Патріот» працює  за наступною схемою: 20% - «по білому», 80% - «чорний нал». Дві третини автоматів у гральних залах взагалі не обліковано. Прошу вжити необхідних заходів для повернення діяльності операторів лотерей у законодавче поле або припинити їхню діяльність», - заявив Москаль.

Також він розповів про загальну ситуацію з операторами лотерей у країні. «В Україні працюють три оператори державних лотерей, два з яких російські з українськими ліцензіями: це Державна лотерея України «МЛС» (Фридман М. - "Альфа банк") та  державна  лотерея ПрАТ «Патріот» (Бойко О.)», - заявив він.

На думку Москаля, активи цих компаній мали потрапити до списку санкцій.

Депутат заявив, що лотерея «Патріот» «кришувалася» колишнім міністром МВС В. Захарченком. «На сьогодні є всі підстави вважати, що компанія вже домовилася з новим керівництвом МВС України», - зазначив Москаль.

Раніше Москаль обіцяв позиватися на Віталія Захарченка до кримінального суду в Гаазі.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 6 обіцянок Москаля. Він виконав лише одну, яку саме, дивіться в рейтингу. Так, він заявлялв, що боротиметься проти прийняття законопроекту щодо вільного продажу травматичної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: