Гриценко пропонує легалізувати незареєстровану зброю

Читать на русском

Колишній міністр оборони Анатолій Гриценко вважає за доцільне легалізувати незареєстровану зброю населення, замість того, щоб її відбирати.

«Люди зараз почувають себе незахищеними: держава не може забезпечити їм захист від зовнішньої загрози, тож на фоні проникнення російських солдат на територію України люди починають захищати себе самі» - написав Гриценко на своїй сторінці в Facebook у відповідь на ухвалене Верховно Радою рішення про негайне роззброєння українців,  повідомляє «Слово і Діло» .

Політик переконаний, що залишати вогнепальну зброю на руках громадян можна за умови обов’язкового медичного обстеження, яке засвідчить нормальний психологічний стан власника.

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада прийняла постанову про вилучення незареєстрованої зброї у населення. Таке рішення парламентарі винесли після збройної сутички за участю «Правого Сектора», що сталася у центрі Києва 31 березня.

Раніше Гриценко заявив про намір балотуватися на виборах Президента України, пояснюючи це тим, що він як ніхто інший готовий виконувати обов’язки Верховного головнокомандувача української армії, хоча і вважає, що вибори для України сьогодні не на часі. Також Анатолій Гриценко звертався до Юлії Тимошенко із проханням призначити його на місце виконувача обов’язків Президента, а Турчинову порадив скласти повноваження.

«Слово і Діло» зафіксувало 43 обіцянки Анатолія Гриценка. 29 із них перебувають у процесі виконання. Так, на його рахунку продовження мораторію на продаж землі до президентських виборів і позбавлення недоторканості суддів, депутатів та Президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: