Гриценко сказав, чому пішов у Президенти

Читать на русском

Гриценко зможе професійно виконати функції Верховного Головнокомандуючого, і саме це спонукало його подати документи до ЦВК і балотуватися на пост Президента.

Про це екс-міністр оборони Анатолій Гриценко повідомив в ефірі 5 каналу, повідомляє «Слово і Діло».

«Функції Верховного головнокомандуючого для оборони країни я виконаю професійно, оскільки маю досвід», - додав він.

За словами Гриценка, наразі Україна має зробити все, щоб не дійти до воєнних дій. Для цього треба відремонтувати військову техніку, щоб вона стояла не в боксах, звідки не можна виїхати, а була обладнана шинами та акумуляторами, яких нема.

На думку екс-міністра оборони Гриценка, Турчинов не забезпечує територіальну цілісність, як мав би згідно Конституції. «Значить, має бути інша людина, яка це зробить, але це не міністр оборони, - пояснив ситуацію, що склалася Гриценко. - Він не має права віддавати накази під час оборони країни. В нього немає права призначати командуючих сухопутними військами чи морськими силами, чи присвоїти генеральське звання – це виняткові повноваження Президента».

21 березня Гриценко звернувся до екс-прем'єра Юлії Тимошенко з проханням призначити його на посаду Турчинова.

Перед цим Гриценко сам запропонував Турчинову скласти свої повноваження й шукати нове покликання у житті.

Рівень відповідальності Гриценка в системі «Слово і Діло» наразі становить 18%. Скільки зі своїх обіцянок він виконав, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: