Аваков готовий до громадського обговорення кандидатур на посади в МВС

Читать на русском

В. о. міністра внутрішніх справ України Арсен Аваков запропонував усім охочим долучитися до обговорення кандидатур на посади голів Головного управління та управлінь МВС у Київській, Львівській, Волинській та Тернопільській областях.

Про це рішення очільника МВС повідомив сайт відомства і вже опублікував список із 33 осіб, які претендують на відповідні посади, пише «Слово і Діло».

Варто зазначити, що очолюване Аваковим міністерство не вперше робить спробу забезпечити прозорість у своїй роботі. Раніше в. о. міністра пообіцяв допустити представника громадськості до розслідування обставин загибелі активіста «Правого сектору» Олександра Музичка, відомого як Сашко Білий, який загинув у ніч на 25 березня під час затримання правоохоронцями.

Аваков, у відповідь на звинувачення «Правого Сектору» у нібито причетності до загибелі Музичка, заявив, що приймає виклик і готовий звільнитися з посади у разі невиконання своїх зобов’язань. У свою чергу в. о. Президента України, голова Верховної ради Олександр Турчинов також пообіцяв звільнити Авакова, якщо тимчасова слідча комісія з розслідування обставин загибелі Музичка виявить порушення закону з боку будь-якого посадовця МВС.

Арсен Аваков з 27 лютого – в.о. міністра внутрішніх справ. У системі «Слово і Діло» зареєстровано 35 обіцянок Арсена Авакова, 11 з яких, зокрема, про створення Національної Гвардії України, – виконані, а 2 обіцянки Авакову втілити не вдалося. Які ще обіцянки перебувають у процесі виконання, можна дізнатися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: