Турчинов пообіцяв звільнити Авакова, якщо знайде його провину

Читать на русском

Очільник МВС Арсен Аваков може позбутися своєї посади, якщо слідча комісія виявить провину працівників МВС у загибелі Олександра Музичка, відомого як Сашко Білий.

Про це заявив в. о. Президента України, голова Верховної ради Олександр Турчинов, повідомляє «Слово і Діло».

«У випадку, коли під час розслідування цієї справи (щодо загибелі Музичка – ред.) парламентська комісія визнає порушення закону з боку будь-якого посадовця – заступника міністра, міністра внутрішніх справ чи будь-кого іншого, то парламент не буде коливатися й ухвалюватиме рішення щодо звільнення», – заявив Турчинов.

І додав, що без розслідування поки не варто займатися «розправою» над міністром МВС. «Комісія зробить доповідь. А для того, щоб ТСК проводила об’єктивне розслідування, ми включили в неї представників громадськості», - запевнив спікер.

Нагадаємо, 28 березня український парламент створив тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин загибелі Олександра Музичка, яку очолив позафракційний Юрій Дерев’янко.  Також сьогодні позафракційний депутат Інна Богословська зареєструвала у Верховній Раді проект постанови про звільнення Авакова з посади міністра внутрішніх справ.  Народний депутат від Партії регіонів Ганна Герман заявила, що ПР підтримає відставку Авакова.

Про вбивство активіста «Правого сектора» Олександра Музичка стало відомо в ніч на 25 березня. Він загинув при затриманні його бійцями спецпідрозділу «Сокіл». У зв'язку з цим «Правий сектор» вимагає відставки голови МВС Арсена Авакова та залучення працівників «Сокола» до відповідальності. В той самий час Аваков вважає, що затримання Музичка проводилося в рамках закону. Крім того, очільник МВС заявив, що готовий до громадського контролю у справі щодо вбивства Музичка. 28 березня бійці спецпідрозділу «Сокіл» розповіли про подробиці спецоперації.

З 22 лютого Олександр Турчинов – голова Верховної ради України, а з 23 лютого – в.о. Президента України. Системою «Слово і Діло» зафіксовано 23 виконані обіцянки Турчинова й 5 невиконаних заяв. З усіма 70 обіцянками Турчинова можна ознайомитися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: