Янукович є легітимним президентом - Святаш

Читать на русском

Народний депутат від Партії регіонів Дмитро Святаш вважає Віктора Януковича легітимним президентом України, хоча лідери його фракції раніше висловлювали протилежне. Про це він заявив в кулуарах парламенту в ефірі телеканалу «Рада», передає «Слово і діло».

«Він сьогодні де-юре легітимний президент, єдиний спосіб усунути президента з посади – це його особиста заява, нехай приїде, напише цю заяву і будемо проводити легітимні президентські вибори», - зазначив Святаш.  

Крім того, регіонал наполягає, щоб нинішня влада повернулася до домовленостей, які були досягнуті між нею, Віктором Януковичем і послами іноземних держав 21 лютого. Він додав, що це має дозволити повноцінно провести імпічмент президента та прийняти зміни до Конституції.

Святаш також повідомив, що члени його політсили зазнають утисків та переслідувань, їмпогрожують представники радикальних організацій. Зокрема, він назвав надуманою і сфабрикованою справу проти екс-губернатора Харківщини Михайла Добкіна, якого затримали 10 березня.

До тих пір, поки продовжуватимуться ці переслідування, ПР, зі слів Святаша, залишає за собою право не голосувати разом з більшістю.

В той же час голова фракції ПР Олександр Єфремов раніше звинуватив Януковича у відданні ним злочинних наказів і відмежувався від нього, а заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов заявив, що єдиним легітимним керівником держави вважає в.о. Президента Олександра Турчинова.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін визнав, що Янукович не має політичного майбутнього, але сам Янукович досі вважає себе легітимним президентом.

Показник безвідповідальності Дмитра Святаша в системі «Слово і діло» станом на 13 березня становить 22%.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: