Добкіна і Клінчаєва затримано за посягання на цілісність України

Читать на русском

Екс-голову Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна затримано слідчим прокуратури за  підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

Вчора Добкіну повідомили про підозру у вчиненні правопорушення, згодом він потрапив у СІЗО.

У повідомленні йдеться, що підозра на посягання на цілісність України виникла після його заяв 12 лютого у Харкові. Йдеться про заклики з боку колишнього губернатора Харківщини Добкіна щодо вчинення дій спрямованих на децентралізацію влади в Україні шляхом федералізації та створення Ново-Російського Союзу.

Міністр МВС Арсен Аваков повідомив, що правоохоронні органи затримали також і одного з організаторів сепаратистських заходів у Луганську. «Затримали зараз одного з організаторів захоплення ОДА та сепаратистських мітингів у Луганську - Арсена Клінчаєва. Закономірний підсумок. Втім, це вирішить суд.» - повідомив Аваков.

В.о. Президента України Олександр Турчинов раніше заявляв, що Україна збереже свою територію.

Андрій Парубій, секретар РНБО, 28 лютого 2014 року заявив, що влада вживатиме "дієвих та оперативних" заходів для нейтралізації сепаратизму в Криму.

Також Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський 3 березня 2014 року заявив, що буде робити все можливе, щоб уникнути організації в Дніпропетровській області центрів сепаратизму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: