Генпрокуратура розслідує захоплення держустанов Криму як теракт

Читать на русском

Відкрито провадження за фактом захоплення у Криму будівель Верховної Ради та Ради Міністрів. 

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

У заяві йдеться, що сьогодні о 4.30 ранку двома групами невідомих осіб (по 10-15 осіб у кожній) було захоплено будівлі Верховної Ради АР Крим та Ради Міністрів автономії. Невідомі проникли до зазначених приміщень, виламавши двері, потім зачинилися у них. Жодних вимог вони не висувають.

За попередніми даними Генпрокуратури, вказані особи мають вогнепальну зброю, кількість та тип якої невідомий. Під час захоплення приміщень зброя ними не використовувалася, також немає даних про застосування сили щодо працівників органів внутрішніх справ та УДО.

За фактом захоплення адмінбудівлі прокуратурою Криму відкрито кримінальне провадження за ст. 258 КК України «Терористичний акт». Розслідування доручено УСБУ АР Крим.

По тривозі піднято особовий склад місцевої міліції, повідомляє прес-служба.

Раніше Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов заявив, що готовий конструктивно працювати з новим прем'єром України.

Проте, за рейтингом відповідальності системи «Слова і Діла» голова ВР Криму Володимир Константинов значно краще виконує свої обіцянки, ніж голова Радміну Анатолій Могильов.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: