Кожара закликав іноземні держави засудити дії «радикальних сил»

Читать на русском

В. о. міністра закордонних справ Леонід Кожара закликав іноземні держави та міжнародні організації рішуче засудити дії «радикальних сил».

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

«Сьогодні радикальні сили в Києві та інших містах України, які видають себе за учасників мирних протестів, ініціювали новий нічим не виправданий спалах насильства та беззаконня», - заявив Кожара.

Він закликав іноземні держави та міжнародні організації до об’єктивних та неупереджених оцінок розвитку ситуації в Україні, а також до рішучого засудження з їх боку протиправних дій радикальних сил.

За словами Кожари, мітингувальники здійснюють збройні напади на будівлі органів державної влади, організовують підпали будинків, завдають тяжких тілесних ушкоджень співробітникам правоохоронних органів, застосовують вогнепальну зброю та закликають до цього інших громадян.

«Ці протизаконні дії, які ставлять під загрозу життя та безпеку громадян України та конституційний лад в державі, вимагають від органів влади належної оцінки та адекватного реагування в межах чинного законодавства з метою відновлення правопорядку», - додав Кожара.

Раніше нардеп від фракції «Батьківщина» Леся Оробець заявила, що відсутність відчутних результатів у переговорах влади та опозиції з дуже високою ймовірністю призведе до поновлення силового протистояння протестувальників і «Беркута» в центрі Києва.

Нагадаємо, 7 лютого комендант Майдану, народний депутат Андрій Парубій заявив, що самооборона Майдану буде розширюватися по всій країні як всеукраїнська структура, а кількість її членів зросте приблизно в два рази.

13 січня Парубій пообіцяв, що Євромайдан в Києві зможе зупинити будь-який сценарій зовнішнього впливу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: