Суддя, який засудив протестувальників, помер від вогнепальних поранень

Читать на русском

У Кременчузі невідомі розстріляли 34-річного суддю Автозаводського районного суду міста Олександра Лободенка. Він помер від вогнепальних поранень у лікарні близько 2-ї години ночі.

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Двоє злочинців здійснили напад увечері, неподалік від дому потерпілого. На місці вилучені залишки набоїв до гладкоствольної зброї.

За версією слідства, головна причина нападу на суддю – професійна діяльність потерпілого. Загиблий суддя нещодавно обирав міру запобіжного заходу декільком учасникам протестних акцій, які в січні брали участь у захопленні будівлі міської ради.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 379 Кримінального кодексу України – посягання на життя судді, пов'язане зі здійсненням правосуддя.

Раніше комендант Майдану, народний депутат Андрій Парубій заявив, що самооборона Майдану буде розширюватися по всій державі як всеукраїнська структура.

У ніч на 10 лютого 2014 року на Львівщині невідомі спалили ресторан, який є власністю родини заступника голови ВО «Свобода», народного депутата Ігоря Кривецького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: