Підрозділ МВС з охорони прав людини не може покарати винних міліціонерів

Читать на русском

В МВС діє відділ спостереження за дотриманням прав людини в діяльності органів внутрішніх справ.

Про це заявив Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко на зустрічі з Комісаром Ради Європи Нільсом Муйжніексаом щодо дій правоохоронців під час акцій протесту, які останнім часом відбуваються у державі.

«В МВС продовжує діяти відділ спостереження за дотриманням прав людини в діяльності органів внутрішніх справ», - підкреслив Віталій Захарченко.

Раніше в інтернеті з'явилося відео, на якому видно, як міліціонери роздягають на морозі людину і знущаються з неї. Але, як відомо, за це ніхто не був покараний.

За словами Міністра, значна увага приділяється Плану заходів із виконання обов’язків та зобов’язань України, що випливають з її членства в Раді Європи. Зазначений План заходів затверджений Указом Президента України.

«Ми не боїмося впливу інститутів громадянського суспільства, а самі зацікавлені в об’єктивному проведенні громадського моніторингу і за його результатами обов’язково урахуємо конструктивні зауваження громадськості та рекомендації правозахисників», - підкреслив очільник міліцейського відомства.

Також на зустрічі було підняте питання ідентифікації правоохоронців під час охорони громадського порядку, а також про травми працівників органів внутрішніх справ та мітингувальників.

Нагадаємо, раніше комендант Майдану, народний депутат Андрій Парубій заявив, що самооборона Майдану буде розширюватися по всій державі як всеукраїнська структура.

Екс-міністр оборони Анатолій Гриценко заявив, що спершу територію конфлікту має покинути «Беркут» та внутрішні війська.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: