Козак розповів, що у 2014 році порти стануть глибшими, а колії - кращими

Читать на русском

В.о. міністра інфраструктури Володимир Козак заявив про продовження раніше розпочатих інфраструктурних проектів в 2014 році.

Як передає прес-служба Мінінфраструктури, про це він розповів на брифінгу в будинку уряду.

«На цей рік ми запланували приведення до паспортних характеристик каналів у Чорному морі. Продовжується будівництво каналу у порту «Южному» - запуск очікується у серпні-вересні. Також у квітні-травні вже буде розвантажено перше судно на Карантинному молу в Одеському порту», - зазначив урядовець.

З його слів, у низці морських портів продовжаться днопоглиблювальні роботи та реконструкції причалів.

Козак також додав, що обсяги модернізації залізничної колії будуть збільшені до 325,7 км, що дозволить підвищити безпеку руху і швидкість прямування поїздів, збільшити пропускну спроможність магістралей і зменшити експлуатаційні витрати залізниць.

В.о. міністра розповів і про подальшу модернізацію аеропорту «Бориспіль», зокрема відкриття багаторівневого паркінгу та розширення перону біля терміналу D.

«Цьогоріч у «Бориспіль» зайдуть 8 нових авіакомпаній. Незабаром буде відкрито рейси до Нью-Йорка, Торонто, вже здійснюються польоти до міст В'єтнаму, Таїланду і Домінікани. Це дає нам змогу сподіватись, що за результатами першого кварталу 2014 року «Бориспіль» обслужить на 25% більше пасажирів. А за підсумками року очікуємо зростання до 15%», - поділився прогнозами Козак.

Що стосується дорожнього господарства, то, зі слів Козака, у 2014 році готуються концесійні конкурси на будівництво автошляхів, а також пілотний проект з експлуатаційного утримання дороги М-06 Київ-Чоп на ділянці від міста Броди до міста Стрий.

Нагадаємо, 14 червня 2013 року Козак пообіцяв, що наступного року інвестиції в «Укрзалізницю» збільшаться в 3-4 рази (до 1,5-2 млрд. дол.).

26 вересня 2013 року Козак заявив про модернізацію терміналу D аеропорту «Бориспіль» до початку літньої навігації 2014 року.

«Слово і діло»

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: