Регіонали знають «магічну» формулу переходу до Конституції 2004 року

Читать на русском

Опозиція хоче незаконним шляхом повернути недосконалу Конституцію зразка 2004 року, що передбачає парламентсько-президентську форму правління.

Про це заявив керівник фракції Партії Регіонів Олександр Єфремов на брифінгу, повідомляє прес-служба ПР.

«Ми згодні розглянути питання зміни Конституції, але не так, як пропонує опозиція. Вони хочуть скасувати постановою Верховної Ради рішення Конституційного суду з цього питання. Більшого юридичної непрофесіоналізму я не бачив. Парламент не має права скасовувати рішення будь-яких судів, тому що це різні гілки влади», - пояснив політик.

«Якщо сьогодні вирішити це питання запропонованим опозицією способом, то завтра будь-хто, зібравши в парламенті 226 голосів народних депутатів, зможе скасувати Конституцію взагалі», - відзначив Єфремов.

«З нашого боку була запропонована проста формула: давайте створимо відповідну комісію, яка розгляне можливий варіант нової Конституції в короткий строк - максимум до двох місяців, підготує його, і ми винесемо це питання до сесійної зали. Просто повернути Конституції 2004 року не можна, оскільки звідти потрібно прибрати всі норми, які свого часу працювали таким чином, що в державі не було влади. Але опозиція відмовляється від нашої пропозиції», - підкреслив політик.

Як повідомлялось, народний депутат від фракції Партії регіонів Владислав Лук'янов висловив готовність підтримати зміни до Конституції, але тільки у випадку, якщо вони будуть ретельно опрацьовані з юридичної точки зору.

Міністр юстиції Олена Лукаш 30 січня 2014 року обіцяла, що 4 лютого Верховна Рада проголосує за створення тимчасової комісії з питань підготовки змін до Конституції України для переходу до парламентсько-президентської республіки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: