У ПР згодні міняти Конституцію, але дуже неспішно й уважно

Читать на русском

Народний депутат від фракції Партії регіонів Владислав Лук'янов висловив готовність підтримати зміни до Конституції, але тільки у випадку, якщо вони будуть ретельно опрацьовані з юридичної точки зору.

«Я готовий підтримати зміни до Конституції, але лише за тієї умови, що вони будуть добре відпрацьовані, і їх не зупинятимуть судами», - цитує коментар нардепа в кулуарах Верховної Ради прес-служба Партії регіонів.

Крім того, Лук'янов вважає, що в Конституції 2004 року була велика кількість недоліків, які, серед іншого, виявлялися в утисках прав органів місцевого самоврядування і виникненні конфліктних ситуацій між урядом і президентом.

«Були придушені права місцевого самоврядування, закладений конфлікт всередині самої влади, уряд міг прийняти рішення, а президент міг їх скасувати», - зазначив нардеп.

Він також заявив, що в цілому задоволений нинішньою Конституцією, а до Конституції 2004 року можна повертатися тільки після усунення зазначених ним юридичних колізій.

Як повідомлялося, лідер УДАРу Віталій Кличко в Мюнхені заявив, що компромісом для виходу України з кризи може бути повне перезавантаження влади і повернення до Конституції 2004 року.

3 лютого 2014 року голова фракції партії «Батьківщина» Арсеній Яценюк пообіцяв, що в опозиційному проекті конституційної реформи буде передбачена повна люстрація суддівського складу.

Міністр юстиції Олена Лукаш 30 січня 2014 року обіцяла, що 4 лютого Верховна Рада проголосує за створення тимчасової комісії з питань підготовки змін до Конституції України для переходу до парламентсько-президентської республіки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: